lördag, augusti 19, 2006

NY DATOR!!!

Tjolahopp!!!

Det som skulle bli en dvd-brännare blev tydligen en helt ny bärbar dator.

"Vad är det för en dag
är det en vanlig dag
nej, det är ingen vanlig dag
för det är Heffas lyckodag
Hurra Hurra Hurra"

Den andra datorn hade jag lånat av Jensans sambo och jag har suktat efter en bärbar dator länge nu. Har haft en sådan en gång på den tiden då datorerna fortfarande var svart-vita men nu var det dags för en uppdatering!!!

Datorn skulle levererades inte med Windows XP utan allt fick man fixa själv eller BETALA TUSEN KRONOR för att få installerat. "Är du van vid datorer så klarar du det själv." "Jo, eller nja.. Lite kanske.." Sagt och gjort och allt är fix und fertig!! Skam den som ger sig! Envisheten är nog det mest utmärkande draget hos mig.

Har inte riktigt vant mig vid det här tangentbordet men det skall snart vara gjort. Min nya mus, fik en extern med, är superskön så jag bara sitter här och njuter!

Har städat bort det andra åbäket. Den förra skärmen var enorm och det var en massa sladdar som låg huller om buller. Nu är det mycket mindre rörigt. Om det är rörigt överhuvudtaget. Möblerade om lite också. Eller MÖBLADE som mina fostersyskon säger. Den gamla datorn stod på min fina "antika" Husqvarna-symaskin men nu får den komma fram i all sin prakt. En ganska vacker möbel om jag får säga det själv. En del bilder på Prinsen blev jag också tvungen att flytta på men det var lätt ordnat.

Det är lördag kväll och snart har hela helgen gått. Hmm.. Positiva Heffa. Fast nu är det inte många dagar kvar på jobbet. Spanade dock in lite uppgifter inför utbildningen. Herregud vad mycket och krångligt.. Bara de introducerande matte-testen. IGEN! Jag har betyg i Matte A, B, C och D och dessutom ganska hyggliga betyg men det har jag ingenting för när jag ser alla uppgifter som skall göras. Suck.. Man blir inte yngre och hjärnan verkar inte bli piggare. Har visserligen lite mer än en månad på mig innan det börjar gå utför alldeles. Efter 25 börjar nämligen hjärnan att fungera sämre. Hur skall det gå då?

Funderar på att gå över till en väninna och dricka lite vin. Eller öppna en flaska hemma och krypa upp i soffan med en bra film. Det sistnämnda lockar mest. Får se hur det blir. Kvällen är ung och jag skall ju inte upp tidigt i morgon.

Igår kväll gick jag inte och lade mig förrän vid två-tiden. Ända vaknade jag kvart över sju och kunde inte somna om. Gick upp och gjorde i ordning kaffe och tittade på TV. De visade en dokumentär om två familjer med tio respektive tretton barn. Jag tycker om barn men det var lite att ta i fast alla kan ju inte vara likadana! För mig räcker det med två. Då har man tillräckligt med tid för var och en. Måste det tilläggas att jag är född som nummer två i en skara av tre?

Hoppas att kvällen blir lika stjärnklar och vacker som igår. I så fall skall jag ta mig en riktig långpromenad under stjärnornas sken. Vet inte om det beror på vad jag har varit med om som göra att jag gläds för så lite. Att bara njuta och vara lycklig i stunden för det lilla, som att le mot någon, känna härliga dofter och vara ute i naturen. Eller att bara få ligga bredvid Prinsen och se honom andas.. Ahhh...

Pratade med Prinsen igår. Han tyckte att det var bra att jag hade köpt ett nytt paraply för då kunde han ta mitt gröna fina som hänger hos honom. Att jag kunde tänkas ha två stycken hemma för i fall att köpte han inte. Jag får ju hålla koll på det jag har så jag inte slarvar bort det.. Hmm.. Brukar inte tappa bort saker. Vet nästan alltid var jag lägger det jag använder. Tydligen gäller det inte paraplyer eller andra roliga saker som jag har i handväskan när Prinsen är i närheten...

//Heffa

13 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med nya maskinen!
Det är av sina egna misstag man lär sig - har jag insett.

:)

Anonym sa...

Jag kan titta in lite då och då.

Anonym sa...

det e fult att läsa andras dagböcker..

Heffa sa...

Min dagbok kommer du inte att få läsa i!! Den är i tryggt förvar här hemma! Kram på dig!

Anonym sa...

Lycka till med nya datorn och ta det lugnt nu ett tag innan du börjar plugga

Anonym sa...

Förra inlägge var från mig
http://blogg.aftonbladet.se/3188

sandra sa...

Visst är det underbart med bärbar dator?! Jag ligger här och knappar i sängen... Vad är det du ska plugga? En vidareutbildning eller? Och..ska du läsa i LUND?!?!

Heffa sa...

Jag ska läsa en specialistutbildning i radiologi och onkologisk omvårdnad. Den är på distans men utgår från Lund så jag kommer att åka ned dit ett par dagar i början på utbildningen och sedan i slutet.

Hanna sa...

Kan du inte din svenska historia? Pompe var Karl XII's favorithund och minsann ingen häst :)

Hanna sa...

jag har faktiskt ingen koll på vad hästar på olika stall heter... Och om jag "ska ha kläder på honom" tycker jag är en urbota dum fråga, skulle du ställa samma till någon som köpt en golden retriver?

Hanna sa...

Uppfödaren menar att det egentligen aldrig finns fog för att ha kläder på hundar med päls. Om det sen blir typ -30 så får man väl se hur han reagerar... Du får ursäkta, men folk ställer så jävla dumma frågor när man säger "chihuahua" och kommenterar på så onödiga sätt... synd att rasen fått sånt rykte!

Anonym sa...

Jaha ja...nu dator? Jag måste nog fixa min ,tror den kraschar snart?
Jo jag fyllde år igår 19/8...så det blev lite vin& dyl....skojigt iallafall! kram på dig.."mellan barn"

Pauline sa...

Datorn är på sjukhus. Uppdatering kommer när den är botad...har massa att skriva om...längtar...men har fått beskedfrån sjukhuset om att den förmodligen blir i återställd. ;-) Tur att det finns duktiga läkare...;-)