lördag, april 14, 2007

Kattcykeltur

Sommar, sommar, sommar!! Okej, jag vet att det kanske inte varar så länge men jag bara ÄLSKAR denna värme och sol!! Så därför har jag återigen krypit omkring på alla fyra i min rabatt och fixat och donat. Tyvärr har jag inte tagit några bilder men jag har planterat två rosor - en rosa och en vit samt två liljor - en orange och en rosa. Icke att förglömma att jag sått vallmo, jättesolrosor och olikfärgade blåklint. Dvärgmargurite har jag förkultiverat inomhus (ja, det heter faktiskt så!) och om cirka tre veckor skall de sättas ut i rabatten. De få tagetesen som fanns kvar efter Tottes utsökta måltid har satts i krukor utomhus. Måste lätt kunna plocka in dem om det blir kyligt. Än så länge är liljorna också i krukor men när värmen är bestående skall de planteras i jorden.


Mamma bjöd över mig på lunch idag och eftersom jag inte ville att Totte skulle gå miste om denna underbara dag satte jag honom i cykelkorgen och cyklade iväg. Fastän det är flera kilometer till mamma satt han lydigt och tyst kvar på sin plats. Mattes duktiga kille! Väl hos mamma blev det bara till att klä av sig eftersom det var så varmt. På baksidan hos mamma kunde man därför se en vinterblek Heffa iförd bh och trosor men ack så skönt det var! Att man dessutom blev serverad lasagne gjorde ju inte det hela sämre. Råkade se att mammas pion knoppade sig så fint så jag tiggde till mig ett par stycken som också har blivit planterade här hemma. Åhh, jag bara längtar till allt slår ut i blom! Såg i morse att det som jag tidigare trodde var en pion är löjtnantshjärta och det gjorde mig väldigt glad! Det är minnen det! Fast det finns en pion i rabatten också, DET är jag i alla fall säker på!


Klockan är sex och jag har hunnit med en massa idag. Till och med storstädning inomhus även om det kanske inte var så nödvändigt. Det brukar inte vara det om man städar nästan varje dag i vanliga fall men jag har känt mig så pysslig idag! Tänkte till och med ge mig ut i skogen och plocka vitsippor. Så himla fina att ha på bordet. Det finns dock en liten hake - SPINDLAR!! Får se hur det blir. Garanterat handskar på i alla fall och vitsipporna placeras på bordet UTOMHUS. Totte vill kanske med också fast han ligger i soffan helt utslagen. Hos mamma träffade han tre katter och så har han hälsat på en hund också. Fullt upp har han haft och så cykelturen förstås! I första nedförsbacken satt han med ansiktet framåt till dess att han kippade efter luft och vände sig mot mig istället och tittade på mig med sina vackra ögon! Matte smälte.. Ahh!


Nepp, nu en kopp kaffe utomhus och sedan kanske en promenad i skogen!


Ha det!


//Heffa

6 kommentarer:

Hanna sa...

Nej va Totte är gullig i cykelkorgen! Han påminner mycket om Smulan när hon var i hans ålder ungefär - jättesöt!!

Linnea sa...

Vad härligt det låter, jag gick runt på Djurgården igår och satte mig på en sten och NJÖT. Doppade till och med fötterna i vattnet :-D

Man får njuta!
KRAM

Anonym sa...

Men guuuuuud så gulligt med kisse i korgen!

Och så härligt med alla blommor och blader.

Var ute vid Rosendals trädgårdar och blev hur sugen som heslt att odla. Saknar balkong...

Inkan© sa...

Men vilken skön dag och en så snäll katt:) Jag måste nog åka till Malmköping och hämta hem min cykel som står kvar där, blev sugen på en tur nu när du skriver om det.
Har du en egen liten odlingsplätt med utgång? Så härligt. Så fint du bor!
Här i stan får jag nöja mig med fönsterlådor och krukor ute på trappen - fast vi har ju vår vackra innegård och ibland stoppar jag frön i jorden även där.Kan inte låta bli när bonden i mig pockar på.
Men vi har ju många perenna blommor, bärbuskar, rosor och annat vackert som vi gemensamt sköter om.

emmhah sa...

Nej, gud vad roligt! Astrid och josse skulle aldrig gå med på att sitta i en korg och åka cykel. Jag saknar dig Malin. <3

Business news sa...

When I read, I tend to let my thought wander, but this article kept me focused.  That's a real feat.  You did a good job.Its an expression of contempt, and may not even be in reaction to the targets actual physical appearance or anything she specifically did. heffa is an informal spelling and lazy pronunciation of the word properly spelled as [heifer].A woman who knows better than to do something, but does it anyway.